Wat ik er van vind…

Ik neem het toch voor Mark op,

apr
05

althans; een beetje dan. Ik heb namelijk nog eens zitten nadenken over dat debat. Op de keper beschouwd valt hem eigenlijk helemaal niet zoveel te verwijten natuurlijk. Kijk, de uitspraak “Ik heb mij dat verkeerd herinnerd” is uiteraard wel een beetje lachwekkend om aan te horen. Maar wat nou als hij dat echt zo bedoelde?

Stel hij heeft niet met de verkenners over ‘functie elders’ gesproken maar met Wobke? Diezelfde Wobke die in een schaatspak op werkbezoek ging en voordat hij het wist met onze landelijke held Sven een baantje trok. Die Wobke bedoel ik en die vertrouw ik dus voor geen meter.

Ik ga hem hier natuurlijk niet echt zitten verdedigen en wat mij betreft mag zijn kop op het hakblok. Alleen dan niet vanwege die verkeerde herinneringen. Wel vanwege die toeslagenaffaire waar hij dan uiteindelijk door een drammende Pieter Omtzigt zijn ontslag aanbood; met de gedachte, “kan mij het schelen, ik stoom door naar Rutte IV”.

Maar ik neem het dus wel een beetje voor hem op. Gewoon omdat ik sowieso altijd een zwak heb voor de underdog. En dat hij dat is op dit moment, kun je domweg niet aan twijfelen. Mark staat alleen, zijn VVD ‘steunt’ hem nog maar zodra het partijbelang onder dreigt te sneeuwen gaat Mark wieberen.

Ik zie dat soort statements bij bedrijven die mij inhuren ook vaak voor bijkomen als een of andere directeur of hooggeplaatste een schop onder zijn (of haar) reet heeft gehad.

“In goed onderling overleg…” begint het dan mee en dan weet je 1 ding zeker; er was ABSOLUUT GEEN sprake van enig overleg.

Maar even terug naar de actualiteit; aan Mark weet je wat je hebt. Of eigenlijk bedoel ik meer zoiets als Sun Tzu ooit zei, “Houd je vrienden dicht bij je, houd je vijanden nog dichterbij”. Dan deal ik denk ik toch liever met Mark omdat het alternatief mij veel enger in de oren klinkt. Sigrid als MP.

Eerst een voorbeeldje om te verduidelijken. Toen mijn vrouw en ik in onze eerste woning (een flat) woonden, hadden we een onderbuurman die 1 x per week op zo’n tering-thuisorgel ontiegelijk zat te hengsten. Op zondag, minimaal anderhalf uur lang. De dag dat hij ging verhuizen hingen wij de vlag uit; weg orgel, weg teringherrie.

Ahum, nieuwe bewoner rechtstreeks uit een of andere gereformeerd kerkgenootschap met eenzelfde kutorgel komt onder ons wonen. Nee, we hadden nu niet 1 x per week die grafherrie, het was nu 7 x per week. Vaak hebben we de eerste onderbuurman een verhuizing toegewenst. Toen het eenmaal zover was begrepen we de uitspraak, “Pas op wat je wenst, misschien krijg je het wel” ineens een stuk beter.

Anyway, terug naar Sigrid die daar stond als een dansende tuthola op de tafel na die verkiezingsnacht en dacht maar aan 1 ding, “of VP of MP en dan liever dat laatste”. Denk ik dan achteraf hè. Want mevrouw Ollongren komt uit het zelfde clubje als Sigrid en laat zij nou net in alle haast een bundel papieren mee hebben gegrist en compleet toevallig de notitie met ‘functie elders’ bovenop hebben gelegd. Zo zei ze dat in het debat. Ik denk dan, “had dat nou niet gezegd want nou denk ik er het mijne weer van”. Okay, wappie-alert alom maar toch.

Dan Wobke. Tja, wat moet je daar verder nog mee? Die verloor als de neten en wilde nog steeds meedoen met de grote partijen. Maar ja, die laspost van een Pieter was er nog. Wappie-alert 2, ik denk dat Wobke en Mark die positie van Pieter hebben besproken.

Kijk, Mark wil sowieso van af want Pieter zijn vasthoudendheid heeft hem Rutte III al gekost dus Mark dacht, “Hoe dan ook, Pieter gaat Rutte IV niet verneuken. En Wobke? Die wil nog wel een paar jaar door.” Dus Mark staat sterk als hij zegt, “Zullen we Pieter Minister maken?”. Wobke zegt ja en Mark is van die controlerende pitbull in de Tweede Kamer af.

Toen ik tijdens het debat vernam dat Wilders een Motie van Wantrouwen wilde indienen had ik al zoiets van, “Kak, dat gaat hem niet worden”. Puur omdat het Wilders is. Doe Baudet erbij als mede-indiener en 100% kans op het niet halen van de motie.

Maar dat er een Motie van Afkeuring kwam (die op zich wel logisch is dan) kwam van Brutus, en dan zelf twee Brutussen, had ik dan weer niet verwacht. Hoewel Brutus Sigrid dan nog enigszins verklaarbaar is want die rook bloed en dacht terug aan dat dansje op de tafel en de gedachte aan het MP-schap.

Alleen, die Brutus Wobke, die was wel heel smerig zeg. Ik bedoel; eerst ben je binnen je eigen partijtop bezig om Pieter te lozen; media krijgt er lucht van en steun voor Pieter groeit. Komt daar toch als donderslag bij heldere hemel een briefje in beeld met ‘functie elders’ voor diezelfde Pieter, vastgehouden door een D66-er en dan denk je als Wobke, “Damn, GOD bestaat echt”.

Echt, wat is politiek toch een goor gemeen en walgelijk spelletje. Zolang je er zelf maar beter van word maakt het geen reet uit wat je de ander aandoet. Zelfs niet als die van je eigen partij is. Ik denk even terug aan mijn eigen motto wat heel erg zwaar weegt voor mij, “Blood makes you related, Loyalty makes you family”. Niemand in die Tweede Kamer die (gelukkig) ook maar enigszins gerelateerd aan mij zou kunnen zijn.

Pieter Omtzigt is familie!

Ik kwam een artikeltje tegen

apr
03

en heb serieus het hele stuk gelezen en dacht, het is al echt verdomd lang geleden dat ik een Blogje heb geschreven.

Hoppaaaaaaa, daar is ie dan weer eens.

Ik begin bij de titel, “…hypocrisie die hele Tweede Kamer infecteert” Dus ook Mark Rutte. Constatering, verder niet moeilijk over doen.

Dan Jan Driessen. Directeur/eigenaar van Q&A Communicatie en was in 2006-2007 campagnestrateeg voor Mark Rutte. Die gaat dus niet in zijn eigen tuin zitten schijten denk ik dan.

Bijna aan het einde de alinea, “Iedereen die met Rutte heeft samengewerkt de afgelopen 10 jaar weet echter dat Rutte oprecht geïnteresseerd is en vaak (te) loyaal. Iedereen die wel eens politiek/persoonlijk in de problemen is geraakt weet dat Rutte er dan – ongeacht je politieke voorkeur – voor je is.”

Riekt niet echt naar enig objectieve beeldvorming. Overigens de opmerking, “…vaak (te) loyaal” impliceert dat hij het soms ook niet is. Dat is net zoiets als, “een beetje zwanger”. Of je bent het of je bent het niet. Basta.

Dan het kopje Hypocrisie ten top. Er staat gewoon:

“Dus kwam er voorspelbaar een debat waarbij de onderste steen boven moest komen en alles wat normaal gesproken vertrouwelijk was, openbaar werd.”

Hoezo alles wat normaal gesproken vertrouwelijk was? Wat nou vertrouwelijk? Wij – de kiezers – hebben deze volksvertegenwoordigers gekozen. Dat betekent dat zij ONS vertegenwoordigen en dus niet hun eigen (partij)belangen die ze voor ons verborgen moeten houden.

Sorry, ik bedoel ‘vertrouwelijk’. Opzouten met dat soort statements, openheid van zaken graag. Precies dat wat Pieter Omtzigt dus beoogt en heeft aangekaart in de Rutte Doctrine.

Verderop het statement, “De grote overwinnaar van de nog maar twee weken eerder gehouden landelijke verkiezingen (bijna twee miljoen voorkeurstemmen; 10 zetels meer dan D66 en ruim het dubbele van het CDA) …”

Als ik dat lees denk ik; Volgens mij is Jan Driessen, directeur/eigenaar van Q&A Communicatie ook in 2020/2021campagnestrateeg voor Mark Rutte geweest. Jan Vergeet alleen even voor het gemak dat Rutte cs. 100.000 keer meer met zijn smoeltje op TV is geweest dan de rest, met name tijdens de  Corona crisis. Dat schept ook een bepaald beeld, wat verkeerd uitgelegd kan worden (en is denk ik dan) als ‘sterke leider, die kiezen we nog een keer’. Ik verzin dit niet zelf, ik heb dit uit dit artikel vernomen en verdomd, er zit een kern van waarheid in.

Ik ga verder; de verkenners; “De door de Tweede Kamer aangestelde verkenners kwamen met een heel gedetailleerd verhaal. Ook zij herinnerden zich niet dat er over een andere functie van Omtzigt was gesproken en hadden dat in hun persoonlijke aantekeningen ook niet opgeschreven.”

Ik heb het debat gevolgd en heb met name bij Ollongren verrekt weinig detail kunnen ontdekken. Herhaling van vage antwoorden wel ja.  En dat herinneren of persoonlijke aantekeningen? Herinneringen lijken steeds meer op het Syndroom van Rutte als het zo uitkomt, als persoonlijke aantekeningen niet gemaakt worden wil dat nog niet zeggen dat er niet over gesproken is.

Quote, “…Ollongren verklaarde dat de bewuste pijnlijke passage niet van Rutte kwam maar van de ambtelijke ondersteuning, niet als notulen maar als mogelijk aandachtspunt voor de komende ronde…” Tja, een ambtenaar dacht zelf na en verdomd hij schreef het op. Wie weet kon de minister – oeps, demissionair minister a.ka. verkenner – dit in een volgende gespreksronde heel erg goed gebruiken. Really?

Lees ik vervolgens; “…Omtzigt mocht zelfs een eerder door Hoekstra opgebracht ministerschap krijgen, indien dat gewenst zou worden door het CDA en Omtzigt. Het tegenovergestelde dus van ‘functie elders’. De kritische tegenmacht was zelfs in het kabinet welkom geweest.”

Hoezo is een uiterst kritisch kamerlid die de onderste steen weet boven te halen in bv. de Toeslagen affaire een ministerspost toebedelen verschillend van een functie elders? Het is nogal wat, de overstap van een controlerende functie naar die van een uitvoerende. En een kritische tegenmacht in het kabinet is welkom? LUL OP!!! 

Nee, dit stuk pretendeert precies dat in zich te hebben wat het tussen de regels door te lezen suggereert, “Mark Rutte is een fijne gast die keihard werkt voor Nederland, met iedereen met beste voor heeft en zich zelf volkomen wegcijfert. Liegt niet, bedriegt niet en is wars van populisme en eigen belang”. Heeft ook nooit geroepen de langst zittende MP te willen zijn. Of hij herinnert zich dat verkeerd.

Nee, met Mark en de VVD gaan we het wel redden. De rest is gek en snapt het niet. 

En de kiezer? Die al helemaal niet.

Kortste blog ooit

dec
29

Mijn boodschap aan 2020

Paps, Mam, ik mis jullie
(en sorry voâh dat lelijke woâhd)

Die Femke hè Mark

jun
01

vandaag leerde ik van haar wat het is om schijt te hebben aan de regels. Tenminste, als je wilt demonstreren. Want in Amsterdam is demonstreren een heel groot goed. Daarom heeft Femke er vandaag, op de dag dat jij de regels wat meer versoepelt heeft, maar waarbij iedereen wel op de anderhalve meter moest blijven letten, 5.000 mensen uitgenodigd.

Ja, je leest het goed Mark, VIJFDUIZEND mensen. Maar hey, hallo, wel allemaal met mondkapjes dus het zat met dat virusverspreidingsrisico wel snor. Niks aan de hand en iedereen tevreden. Tenminste, dat zou je toch denken. Maar in Brabant brak de pleuris uit. Waarom? Nou Mark, daar hadden een stuk of tien mensen – het kunnen er ook best zestien of zo geweest zijn hoor – een polonaise gedanst. Omdat de kroegbaas van hun geliefde café afscheid nam en er een opvolger was gevonden.

Tja, dat kan natuurlijk niet. Hoewel het in onze Brabantse genen zit om spontaan in een rijtje achter elkaar aan te hobbelen als er iets te vieren is. Maar ja, Corona hè, dan moet je de regels volgen en anderhalve meter afstand van elkaar houden. En dat werkt niet als je een polonaise wilt lopen. Tenminste, mijn armen zijn geen anderhalve meter en als ze dat wel waren was er nog het risico van besmetting via mijn handen. Terwijl ik zo’n 193 keer per dag mijn handen in een bak met Dettol duw, het blijft altijd een risico.

Behalve in onze hoofdstad met daar Femke aan het roer. Daar kun je gerust 5.000 mensen uitnodigen om een demonstratie te houden. Maar dan moet het wel iets met rascisme zijn, of anti-facisme denk ik. Ik vraag mij nl. wel af wanneer bijvoorbeeld de NVU daar een demonstratie wil houden met zo’n 5.000 bruinhemden wat Femke dan doet. Gaat ze het dan ook toestaan? En gaat haar woordvoerder dan ook zeggen dat demonstreren zo’n beetje het grootste goed is wat in Amsterdam bestaat? Ik denk het niet. Ik denk dat Femke dan met twee voeten keihard op het rempedaal trapt.

Nou ja, wat het ook is, ik wilde je alleen even het volgende zeggen. Ik ga dus – een soort van – schijt hebben aan de regels. Want wat Femke kan, kan ik ook. Ik ga een van mijn beste vrienden vragen een evenement te organiseren. Een evenement voor minstens 5.000 personen. De titel is, je raadt het al; “Anti Racisme demonstratie met een leuk stukkie muziek”. Ik hoop dat Darija (want zo heet die lieve schat die geen cent hulp van je krijgt omdat haar privé adres ook haar zakelijk adres is terwijl ze een behoorlijk evenementen bureau runt) er dan weer een beetje bovenop komt.

Die ‘demonstratie’ is eigenlijk gewoon een muziekfestival met als hoofdact Rage Against The Machine (die touren namelijk weer). Maar ja, we noemen het een demonstratie en dan mag het dus. En zij spelen dan ter ere van Femke minstens een keer of tien het nummer “Killing in the name”. Je weet wel, dat is dat nummer waarin in de geweldige door ongetwijfeld Femke bedachte tekst “Fuck you, I won’t do what you tell me. Motherfucker!” voorkomt.

En die anderhalve meter? Die ga ik ook niet meer hanteren. Als die regel niet voor Femke en haar 5.000 ‘gasten’ geldt, dan voor mij ook niet.

De hel is in zicht

apr
19

ben ik bang, voor heel veel ‘kleine’ ondernemers. Deze hele Corona crisis is nl. de eerste die in omvang zijn meerdere nog decennia lang niet gaat erkennen. Het is begonnen als een virus-crisis en nu al uitgemond in een financiële crisis voor heel veel ondernemers. Ik wil hiermee de werknemer die getroffen word zeker niet tekort doen; maar daar zijn ietwat grotere vangnetten voor dan voor menig (zelfstandig) ondernemer.

Ik ga even terug naar begin 2008. Ik was net begonnen aan de opzet van een nieuw bedrijf in de ICT detachering en de vooruitzichten waren veelbelovend. Lang verhaal kort………Oktober 2008. Crisis, banken vielen om en bij menigeen van respectabele leeftijd kwamen flash backs van 1930 naar boven.

Ik heb het met dat bedrijf uiteindelijk niet gered en iedereen die ooit de Elfstedentocht van 1963 heeft gereden, dat was een hemel vergeleken bij de hel waar ik in terecht kwam. De schulden die in het begin waren ontstaan vielen op zich nog mee. Okay, je kon er een leuke middenklas auto van kopen maar het stond nog niet in verhouding met de schulden die ik had toen het mij echt geen zak meer kom schelen hoe de bank of Belastingdienst zich opstelden. En het vervelende was; ik was hoofdelijk aansprakelijk. Wijze les, kilo’s koppijn en veel van geleerd.

Uiteindelijk heb ik dat in 2017 gesaneerd met een BBZ krediet bij de Gemeente Oss. Ik heb een lening kunnen afsluiten die maar een fractie was van de totale schuld, de rest is kwijtgescholden. Daarvoor heb ik een bureau moeten inhuren die zich daar sterk voor maakte. Dit jaar september heb ik dat krediet volledig afgelost; dan ben ik dus schuldenvrij (op mijn hypotheek na dan).

We zijn ruim 10 jaar verder en de eerste 7 jaar van mijn ellende waren die van slapeloze nachten; mijn schuldeisers tevreden houden; het ene gat met het ander vullen omdat ik nergens wat geregeld kreeg, enzovoort enzovoort. Toen de nood zo hoog was dat de 150K grens wel was bereikt en het mij ook geen flikker meer kon schelen – dan ga je toch lekker mijn huis veilen Deutsche-KUT-Bank, staat toch 50 K onder water dus zoek het nu maar uit – kwam er dus wat los.

Deze crisis ga ik wel overleven, ik ben in de gelukkige omstandigheid dat hij een beetje aan mij voorbij gaat. Natuurlijk houd ik mij aan de richtlijnen, blijf ik thuis en ga ik alleen als het echt nodig is de deur uit. Okay, soms pak ik mijn motor en ga ik een uur of wat rijden. Beste vorm van Social Distancing die er is, ik heb een helm op, Facemask aan (of is het om?), handschoenen aan en ik zoek de routes op waar zich weinig verkeer begeeft. Verder kan ik gelukkig gewoon doorwerken vanuit huis en dus mijn facturen gewoon versturen.

Maar als dat dus niet zo is en je zit niet in dezelfde omstandigheid als ik; dan ben ik er zo bang voor dat er een hel op je af komt. Leuk hoor allerlei beloftes van Mark en zijn Ministers, maar ik hoor veel te veel slechte geluiden over SBI codes waar ik niet blij van wordt. Echt, als de de overheid niet ontzettend hard gaat financieren ben ik bang, heel bang dat het erg slecht gaat aflopen voor heel veel mensen die met hart en ziel hun bedrijf hebben opgebouwd en het nu of straks in rook zien opgaan.

Ik schrijf dit niet om mensen nu angst aan te jagen, wel om te beseffen waar het heen kan gaan. Bereid je er op voor, voor zover dat kan. Houd rekening met alles. Denk er over na. Maak misschien keuzes die je gaan helpen dit te overleven. Ook al is het dat je jouw bedrijf moeten stoppen en in loondienst moet. Er spelen teveel factoren mee waar je geen invloed op hebt en wel van afhankelijk bent. En ik hoop zo van harte dat ik ongelijk krijg en het voor jou alleen maar ‘meevalt’.

Alleen, bedenk wel, Veldhuis en Kemper zongen het ooit al; “Al ben je helemaal kapot, besodemieterd en verrot, voel je je zwaar genaaid, ben je bijna doorgedraaid, al zit je soms volledig in de put, denk dan soms is het leven echt volkomen kut.”

Ik wens je wijsheid, kracht, doorzettingsvermogen en………….tja, soms is het leven echt alleen maar kut!