Wat ik er van vind…

Ik neem het toch voor Mark op,

apr
05

althans; een beetje dan. Ik heb namelijk nog eens zitten nadenken over dat debat. Op de keper beschouwd valt hem eigenlijk helemaal niet zoveel te verwijten natuurlijk. Kijk, de uitspraak “Ik heb mij dat verkeerd herinnerd” is uiteraard wel een beetje lachwekkend om aan te horen. Maar wat nou als hij dat echt zo bedoelde?

Stel hij heeft niet met de verkenners over ‘functie elders’ gesproken maar met Wobke? Diezelfde Wobke die in een schaatspak op werkbezoek ging en voordat hij het wist met onze landelijke held Sven een baantje trok. Die Wobke bedoel ik en die vertrouw ik dus voor geen meter.

Ik ga hem hier natuurlijk niet echt zitten verdedigen en wat mij betreft mag zijn kop op het hakblok. Alleen dan niet vanwege die verkeerde herinneringen. Wel vanwege die toeslagenaffaire waar hij dan uiteindelijk door een drammende Pieter Omtzigt zijn ontslag aanbood; met de gedachte, “kan mij het schelen, ik stoom door naar Rutte IV”.

Maar ik neem het dus wel een beetje voor hem op. Gewoon omdat ik sowieso altijd een zwak heb voor de underdog. En dat hij dat is op dit moment, kun je domweg niet aan twijfelen. Mark staat alleen, zijn VVD ‘steunt’ hem nog maar zodra het partijbelang onder dreigt te sneeuwen gaat Mark wieberen.

Ik zie dat soort statements bij bedrijven die mij inhuren ook vaak voor bijkomen als een of andere directeur of hooggeplaatste een schop onder zijn (of haar) reet heeft gehad.

“In goed onderling overleg…” begint het dan mee en dan weet je 1 ding zeker; er was ABSOLUUT GEEN sprake van enig overleg.

Maar even terug naar de actualiteit; aan Mark weet je wat je hebt. Of eigenlijk bedoel ik meer zoiets als Sun Tzu ooit zei, “Houd je vrienden dicht bij je, houd je vijanden nog dichterbij”. Dan deal ik denk ik toch liever met Mark omdat het alternatief mij veel enger in de oren klinkt. Sigrid als MP.

Eerst een voorbeeldje om te verduidelijken. Toen mijn vrouw en ik in onze eerste woning (een flat) woonden, hadden we een onderbuurman die 1 x per week op zo’n tering-thuisorgel ontiegelijk zat te hengsten. Op zondag, minimaal anderhalf uur lang. De dag dat hij ging verhuizen hingen wij de vlag uit; weg orgel, weg teringherrie.

Ahum, nieuwe bewoner rechtstreeks uit een of andere gereformeerd kerkgenootschap met eenzelfde kutorgel komt onder ons wonen. Nee, we hadden nu niet 1 x per week die grafherrie, het was nu 7 x per week. Vaak hebben we de eerste onderbuurman een verhuizing toegewenst. Toen het eenmaal zover was begrepen we de uitspraak, “Pas op wat je wenst, misschien krijg je het wel” ineens een stuk beter.

Anyway, terug naar Sigrid die daar stond als een dansende tuthola op de tafel na die verkiezingsnacht en dacht maar aan 1 ding, “of VP of MP en dan liever dat laatste”. Denk ik dan achteraf hè. Want mevrouw Ollongren komt uit het zelfde clubje als Sigrid en laat zij nou net in alle haast een bundel papieren mee hebben gegrist en compleet toevallig de notitie met ‘functie elders’ bovenop hebben gelegd. Zo zei ze dat in het debat. Ik denk dan, “had dat nou niet gezegd want nou denk ik er het mijne weer van”. Okay, wappie-alert alom maar toch.

Dan Wobke. Tja, wat moet je daar verder nog mee? Die verloor als de neten en wilde nog steeds meedoen met de grote partijen. Maar ja, die laspost van een Pieter was er nog. Wappie-alert 2, ik denk dat Wobke en Mark die positie van Pieter hebben besproken.

Kijk, Mark wil sowieso van af want Pieter zijn vasthoudendheid heeft hem Rutte III al gekost dus Mark dacht, “Hoe dan ook, Pieter gaat Rutte IV niet verneuken. En Wobke? Die wil nog wel een paar jaar door.” Dus Mark staat sterk als hij zegt, “Zullen we Pieter Minister maken?”. Wobke zegt ja en Mark is van die controlerende pitbull in de Tweede Kamer af.

Toen ik tijdens het debat vernam dat Wilders een Motie van Wantrouwen wilde indienen had ik al zoiets van, “Kak, dat gaat hem niet worden”. Puur omdat het Wilders is. Doe Baudet erbij als mede-indiener en 100% kans op het niet halen van de motie.

Maar dat er een Motie van Afkeuring kwam (die op zich wel logisch is dan) kwam van Brutus, en dan zelf twee Brutussen, had ik dan weer niet verwacht. Hoewel Brutus Sigrid dan nog enigszins verklaarbaar is want die rook bloed en dacht terug aan dat dansje op de tafel en de gedachte aan het MP-schap.

Alleen, die Brutus Wobke, die was wel heel smerig zeg. Ik bedoel; eerst ben je binnen je eigen partijtop bezig om Pieter te lozen; media krijgt er lucht van en steun voor Pieter groeit. Komt daar toch als donderslag bij heldere hemel een briefje in beeld met ‘functie elders’ voor diezelfde Pieter, vastgehouden door een D66-er en dan denk je als Wobke, “Damn, GOD bestaat echt”.

Echt, wat is politiek toch een goor gemeen en walgelijk spelletje. Zolang je er zelf maar beter van word maakt het geen reet uit wat je de ander aandoet. Zelfs niet als die van je eigen partij is. Ik denk even terug aan mijn eigen motto wat heel erg zwaar weegt voor mij, “Blood makes you related, Loyalty makes you family”. Niemand in die Tweede Kamer die (gelukkig) ook maar enigszins gerelateerd aan mij zou kunnen zijn.

Pieter Omtzigt is familie!

Comments

Comments are closed.