Wat ik er van vind…

Ik kwam een artikeltje tegen

apr
03

en heb serieus het hele stuk gelezen en dacht, het is al echt verdomd lang geleden dat ik een Blogje heb geschreven.

Hoppaaaaaaa, daar is ie dan weer eens.

Ik begin bij de titel, “…hypocrisie die hele Tweede Kamer infecteert” Dus ook Mark Rutte. Constatering, verder niet moeilijk over doen.

Dan Jan Driessen. Directeur/eigenaar van Q&A Communicatie en was in 2006-2007 campagnestrateeg voor Mark Rutte. Die gaat dus niet in zijn eigen tuin zitten schijten denk ik dan.

Bijna aan het einde de alinea, “Iedereen die met Rutte heeft samengewerkt de afgelopen 10 jaar weet echter dat Rutte oprecht geïnteresseerd is en vaak (te) loyaal. Iedereen die wel eens politiek/persoonlijk in de problemen is geraakt weet dat Rutte er dan – ongeacht je politieke voorkeur – voor je is.”

Riekt niet echt naar enig objectieve beeldvorming. Overigens de opmerking, “…vaak (te) loyaal” impliceert dat hij het soms ook niet is. Dat is net zoiets als, “een beetje zwanger”. Of je bent het of je bent het niet. Basta.

Dan het kopje Hypocrisie ten top. Er staat gewoon:

“Dus kwam er voorspelbaar een debat waarbij de onderste steen boven moest komen en alles wat normaal gesproken vertrouwelijk was, openbaar werd.”

Hoezo alles wat normaal gesproken vertrouwelijk was? Wat nou vertrouwelijk? Wij – de kiezers – hebben deze volksvertegenwoordigers gekozen. Dat betekent dat zij ONS vertegenwoordigen en dus niet hun eigen (partij)belangen die ze voor ons verborgen moeten houden.

Sorry, ik bedoel ‘vertrouwelijk’. Opzouten met dat soort statements, openheid van zaken graag. Precies dat wat Pieter Omtzigt dus beoogt en heeft aangekaart in de Rutte Doctrine.

Verderop het statement, “De grote overwinnaar van de nog maar twee weken eerder gehouden landelijke verkiezingen (bijna twee miljoen voorkeurstemmen; 10 zetels meer dan D66 en ruim het dubbele van het CDA) …”

Als ik dat lees denk ik; Volgens mij is Jan Driessen, directeur/eigenaar van Q&A Communicatie ook in 2020/2021campagnestrateeg voor Mark Rutte geweest. Jan Vergeet alleen even voor het gemak dat Rutte cs. 100.000 keer meer met zijn smoeltje op TV is geweest dan de rest, met name tijdens de  Corona crisis. Dat schept ook een bepaald beeld, wat verkeerd uitgelegd kan worden (en is denk ik dan) als ‘sterke leider, die kiezen we nog een keer’. Ik verzin dit niet zelf, ik heb dit uit dit artikel vernomen en verdomd, er zit een kern van waarheid in.

Ik ga verder; de verkenners; “De door de Tweede Kamer aangestelde verkenners kwamen met een heel gedetailleerd verhaal. Ook zij herinnerden zich niet dat er over een andere functie van Omtzigt was gesproken en hadden dat in hun persoonlijke aantekeningen ook niet opgeschreven.”

Ik heb het debat gevolgd en heb met name bij Ollongren verrekt weinig detail kunnen ontdekken. Herhaling van vage antwoorden wel ja.  En dat herinneren of persoonlijke aantekeningen? Herinneringen lijken steeds meer op het Syndroom van Rutte als het zo uitkomt, als persoonlijke aantekeningen niet gemaakt worden wil dat nog niet zeggen dat er niet over gesproken is.

Quote, “…Ollongren verklaarde dat de bewuste pijnlijke passage niet van Rutte kwam maar van de ambtelijke ondersteuning, niet als notulen maar als mogelijk aandachtspunt voor de komende ronde…” Tja, een ambtenaar dacht zelf na en verdomd hij schreef het op. Wie weet kon de minister – oeps, demissionair minister a.ka. verkenner – dit in een volgende gespreksronde heel erg goed gebruiken. Really?

Lees ik vervolgens; “…Omtzigt mocht zelfs een eerder door Hoekstra opgebracht ministerschap krijgen, indien dat gewenst zou worden door het CDA en Omtzigt. Het tegenovergestelde dus van ‘functie elders’. De kritische tegenmacht was zelfs in het kabinet welkom geweest.”

Hoezo is een uiterst kritisch kamerlid die de onderste steen weet boven te halen in bv. de Toeslagen affaire een ministerspost toebedelen verschillend van een functie elders? Het is nogal wat, de overstap van een controlerende functie naar die van een uitvoerende. En een kritische tegenmacht in het kabinet is welkom? LUL OP!!! 

Nee, dit stuk pretendeert precies dat in zich te hebben wat het tussen de regels door te lezen suggereert, “Mark Rutte is een fijne gast die keihard werkt voor Nederland, met iedereen met beste voor heeft en zich zelf volkomen wegcijfert. Liegt niet, bedriegt niet en is wars van populisme en eigen belang”. Heeft ook nooit geroepen de langst zittende MP te willen zijn. Of hij herinnert zich dat verkeerd.

Nee, met Mark en de VVD gaan we het wel redden. De rest is gek en snapt het niet. 

En de kiezer? Die al helemaal niet.

Comments

Comments are closed.