Wat ik er van vind…

Sorry Frank

apr
16

maar ik heb toch wel enigszins met de billen samengeknepen gezeten.

Ik lees vandaag op DTV’s website dat je door wilt met de huidige coalitie samen met een vierde partij. Gelukkig maar want ik werd best een beetje bang. Je was maar in gesprek met ‘de grootste’ partij van Oss, maar wat is nou groot vraag ik je? Het schijnt in de politiek zo te zijn dat wanneer een partij wint en al helemaal als hij de grootste is, het voortouw mag nemen. De kiezer heeft immers gesproken.

Ik merk wel dat ik qua politiek nog veel moet leren dan. Ik ben het bedrijfsleven nou eenmaal gewend. Als daar de meerderheid (van het personeel = kiezer) vind dat het anders moet, dan heeft ze zeker wel wat te vertellen. Uiteindelijk bepaalt wel de directie (= de coalitie) wat er gebeuren zal, welke koers gevaren zal worden. Over varen gesproken, je moet er toch niet aan denken dat de kapitein er een beetje voor Jan met de korte achternaam (nee, niet Jan M., je schrok hè?) bij staat als de matrozen discussiëren welke kant ze op moeten gaan.

Nee, een kapitein, een directeur, of een wethouder van de grootste coalitiepartij neemt ferme besluiten en die kant gaan we op. Ik zie dat dit nu ook uiteindelijk te gebeuren staat en ben er blij mee. Kijk, ik snap ook wel dat je niet meteen het achterste van je tong kon laten zien, het is en blijft tenslotte politiek. En natuurlijk heb ik er ook in het bedrijfsleven mee te maken, de politieke spelletjes. Ik weet echt wel hoe de hazen lopen en hoe je stratego kunt winnen. Door de juiste strategie te volgen, tactisch goed doordacht en operationeel sterk uitgevoerd.

Enfin, ik blijf je nauwgezet volgen in de onderhandelingen en vertrouw er op dat je mijn oproep gelezen hebt en hebt zitten rekenen. Dat het dus goed gaat komen met de klus die jullie begonnen zijn en ook gaan afmaken. Daar reken ik niet alleen op, dat moet gewoon.

Zo Onnozel is dat toch niet gedacht van mij?

Comments

Comments are closed.