Wat ik er van vind…

Sorry Gé

apr
14

maar ik heb niet op je gestemd, de laatste keer bij de Gemeenteraadsverkiezingen. En dat had ik wel moeten doen.

Ik deed het niet omdat ik wilde dat de partij die de grootste was de grootste bleef, of zelfs groter werd. Dat is dus helaas niet gelukt, ze kwamen 1 zetel tekort. Ik wilde dat omdat ik er van overtuigd was dat Frank en zijn club met jou en je team samen met de andere coalitiepartijen door konden, om af te maken waar jullie 3,5 jaar geleden aan begonnen zijn. Nou gaat dat wel lukken als ik het nieuws zo volg, ik ga er nog steeds van uit dat ik weer zo’n ik-ben-zielig-folder van de SP binnenkort op de mat krijg.

Maar ik wilde dus toch ook op jou stemmen. Niet op de VVD, maar op Gé Wagemakers, de persoon zelf. Om wie je bent, wat je zegt en wat je doet. Ik ‘ken’ je nu sinds mei vorig jaar via Facebook en volg je al iets langer in de media en ik vind jou wel wat. Je bent de eerste politicus die niet als een politicus praat, het hart op de tong heeft en daarnaar handelt. Heerlijk zo rechtdoorzee; ik ben dat ook en daar houd ik dus van.

Okay, eerlijk is eerlijk, soms is het niet erg handig. Zoals die keer met die sportschoenen die je buiten Oss ‘moest’ kopen omdat ze hier niks hadden. Of in die fittie op Facebook over die verbrandfabriek die ergens in een of andere Osse villawijk moet komen waarvan de Zonnendaelers vinden dat dit toch echt niet in hun tuin heurt. Ik vind trouwens ook dat jij je daar niet eens over had hoeven te verdedigen; het is zelfs beneden alle peil en al helemaal niet toevallig hoe dat op jouw persoon werd gespeeld zo vlak voor de verkiezingen. Je had je alleen niet moeten laten verleiden tot die behoorlijk ordinaire discussie. Maar ach ja, zo heeft iedereen wel eens wat denk ik dan ook weer.

Nu heb je aangegeven dat je niet wilt terugkeren als wethouder. Kak dacht ik, WTF!! Ik vind dat dus echt jammer en als ik het artikel in het BD van vandaag lees snap ik het wel. Respect man, voor je besluit en vooral over het waarom. Want het is natuurlijk niet niks als je als persoon wordt aangevallen omdat je wethouder bent die tenslotte ook een gewoon mens is en graag een biertje drinkt. Als ook je geliefden op je besluiten als wethouder worden aangesproken en daarmee lastiggevallen worden.

Echt waar, ik las het artikel, wat mensen jou verwijten en dacht meteen, het is dat vloeken niet uitgevonden hoeft te worden want anders had ik dat meteen gedaan. Jesus Christus nog eens an toe zeg, het zal godverdomme lekker worden. De hele Osse goegemeente mag zich laten vollopen op carnaval, de kermis of op het aankomende Oranjefeest om vervolgens lallend en totaal bezopen over straat te kruipen. Maar de wethouder niet; die mag geen biertje nuttigen, tenminste, niet in het openbaar waar iedereen dat ziet.

Maar hey, bedenk wel dat dit dezelfde mensen zullen zijn die vinden dat politici zich te weinig laten zien onder de gewone mensen. De boel maar een beetje besturen vanuit dat Gemeentehuis zonder te weten wat er onder ‘het volk’ leeft. Hun oordeel altijd klaar hebben zonder de achtergrond van iets te kennen. En als je dan hetzelfde doet als die ‘gewone’ mensen, je zich onder hen begeeft zodat je kunt horen wat er zoals leeft en speelt; jij op een zaterdagavond in de kroeg of op een terras een lekker biertje zit te drinken, dan is het ook weer niet goed.

Het is te bekrompen voor woorden dat dit soort meningen dus uiteindelijk de reden kunnen zijn voor een keuze zoals jij nu hebt gemaakt. De oordelen van het kakvolk wat zelf ook graag op datzelfde terras rondhangt, of in de kroeg op een barkruk zit. Immers, alleen daar kon men zien dat jij ook van een pilsje houd en ik kan mij niet voorstellen dat ze het zelf bij 1 biertje op een avond hielden, of aan de koffie zaten.

Alleen snap ik het dus wel, die keuze van jou dan. Respect daarvoor; kiezen voor je gezin, voor de mensen de je liefhebt is altijd het enige goede. De meest prachtige baan ter wereld kan daar niet tegenop. Ik hoop dat je als raadslid (want dat blijf je toch wel?) net zo scherp en gedreven zult zijn als je als wethouder was.

In het echt ken ik je trouwens nog niet eens, we hebben elkaar nog nooit gesproken en dus spreek ik de wens hierbij uit om dat snel eens te doen. Gewoon om je in het echt ook te leren kennen en eens van gedachten te wisselen over het Osse politieke toneel. Trakteer ik, okay?

Op een lekker kopje…………………….fuck it, een biertje. Bel je mij?

Comments

Comments are closed.