Wat ik er van vind…

Lilian was nog niet klaar!

mrt
27

27 maart 2018, de dag dat Lilian nog niet klaar was met de focus van de SP op Nederland in plaats van op Oss. De dag dat zij nog niet klaar was met het verder doorvoeren van een sterk staaltje kiezersbedrog om maar vooral landelijk versterking binnen te halen.

Waar zij eerst als lijstduwer bij de gemeenteraadsverkiezingen in Oss ruim 10% van de stemmen op de SP binnenhaalde zonder ooit de bedoeling te hebben in de raad te gaan; daar haalt zij nu een SP-zwaargewicht terug naar Den Haag omdat Nine Kooiman haar vertrek uit de Tweede Kamer had aangekondigd.

Henk van Gerven sprak: “Het kwam heel onverwachts. Ik ben zondag door Lilian Marijnissen gebeld met het verzoek. We zagen het vertrek van Nine niet aankomen.” Ook lees ik in het artikel op d-tv.nl dat Eric Smaling voor Van Gerven op de lijst stond om de zetel op te vullen, maar hij zag daar van af. Zou het zijn omdat Eric een Amsterdammer is die in Weesp woont? Eric dus niet geschoold is volgens de leer van Jan Mao Marijnissen?

Lilian wel ja, die kreeg het met de paplepel ingegoten. En Henk vast ook wel, want Henk zat van 1996 tot 2006 in de Osse Gemeenteraad, de bakermat van de SP. Probeer dan maar eens aan de invloed van Jan te ontkomen.  Ik denk zelf dat het vertrek van Nine Kooiman voor haar ook onverwacht kwam. Net als Emile ook best opgekeken zal hebben toen hij hoorde dat Lilian #1 werd, voordat hij te kennen gaf zich uit de fractie terug te trekken.

Nine vind dat het moederschap niet te combineren valt met het werk in Den Haag. Emile vond het tijd om het stokje aan een nieuwe lichting over te dragen, zijn deel van de missie zat er op zei hij. Ik vind het beide klinken als “In goed onderling overleg is besloten……”. Dan weet je gewoon dat er iemand is uitgeflikkerd die eigenlijk helemaal niet weg wilde. En zo werd de weg door Jan geplaveid voor de Osse harde kern om op het Haagse pluche te belanden.

Enfin, de Osse politiek blijkt dus voor de SP totaal niet interessant. Dus waar ik eerst een oproep aan de huidige demissionaire coalitie deed om toch vooral het blok te blijven vormen dat zich met hart en ziel heeft ingezet voor een mooier en beter Oss, daar doe ik nu een oproep aan de lijsttrekker van VDG. Houd je rug recht en trap er niet in om een coalitie met een partij te vormen die Oss en zelfs degenen die op haar gestemd hebben niet serieus genoeg neemt.

Kies voor ‘Never Change A Winning Team’, zoek versterking in de coalitie zoals die er nu nog staat en ga door de op weg die jullie hebben ingeslagen; bouw aan Oss en breek haar niet af!

Comments

Comments are closed.